Ciorbă de găină cu tăiţei

14 aprilie 2018   Rețete

Nimic nu se compară cu o ciorbă bună de găină, mai ales dacă ai o răceală puternică! Încearcă şi vei vedea!

Ai nevoie de

2 morcovi

1 praz

1 rădăcină ţelină mică

1 păstârnac mare

1 ceapă mică

500 g carne de găină cu os

1,5-2 litri apă

sare

piper

250 g tăiţei

1 legătură pătrunjel, tocat

borş, după gust

Preparare

Cureţi zarzavatul, tai morcovii şi prazul rondele, iar ţelina, păstârnacul şi ceapa le faci cubuleţe. Speli carnea, o tai după preferinţă şi o fierbi în apă cu sare. Iei spuma care se formează la suprafaţă, apoi adaugi legumele şi potriveşti gustul de sare şi de piper.

Fierbi ciorba acoperită, la foc mic, până când legumele şi carnea se înmoaie. Scoţi carnea o dezosezi şi o pui la loc. Adaugi tăiţeii şi îi fierbi conform indicaţiilor de pe ambalaj. Presari sare şi piper, după gust, şi mai laşi să fiarbă câteva minute.

Acreşti ciorba cu borş, după gust, şi o mai ţii pe foc să se combine aromele. O serveşti caldă, decorată cu pătrunjel tocat.

Mai multe