Ciorbă de găină cu tăiţei
Nimic nu se compară cu o ciorbă bună de găină, mai ales dacă ai o răceală puternică! Încearcă şi vei vedea!
Ai nevoie de
2 morcovi
1 praz
1 rădăcină ţelină mică
1 păstârnac mare
1 ceapă mică
500 g carne de găină cu os
1,5-2 litri apă
sare
piper
250 g tăiţei
1 legătură pătrunjel, tocat
borş, după gust
Preparare
Cureţi zarzavatul, tai morcovii şi prazul rondele, iar ţelina, păstârnacul şi ceapa le faci cubuleţe. Speli carnea, o tai după preferinţă şi o fierbi în apă cu sare. Iei spuma care se formează la suprafaţă, apoi adaugi legumele şi potriveşti gustul de sare şi de piper.
Fierbi ciorba acoperită, la foc mic, până când legumele şi carnea se înmoaie. Scoţi carnea o dezosezi şi o pui la loc. Adaugi tăiţeii şi îi fierbi conform indicaţiilor de pe ambalaj. Presari sare şi piper, după gust, şi mai laşi să fiarbă câteva minute.
Acreşti ciorba cu borş, după gust, şi o mai ţii pe foc să se combine aromele. O serveşti caldă, decorată cu pătrunjel tocat.