Ciorbă de fasole verde cu dovlecei
Ai nevoie de: 1 ceapă mărunţită, 1 morcov dat prin răzătoare, 1 ardei gras tăiat fin, 1 ţelină dată prin răzătoare, 250 g fasole păstăi curăţate şi tăiate, 2 dovlecei curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 1 l borş, 1 legătură mărar, 1-2 linguri ulei, 1 lingură orez spălat, 200 g costiţă rumenită în tigaie.
Cum se prepară
Încingi uleiul într-o oală şi căleşti toate legumele mai puşin păstăile de fasole şi dovleceii. După ce s-au înmuiat uşor,torni 1 l de apă fierbinte şi ţii la fiert. Adaugi fasolea,laşi să se înmoaie şi pui dovleceii şi orezul. Aştepţi până se fierbe orezul şi poatriveşti de sare,apoi torni borşul şi laşi să fiarbă. Opreşti focul şi presari din abundenţă mărarul tăiat fin. Serveşti ciorba cu costiţă bine rumenită.
Pentru 8 porţii
Preparare 60’
Dificultate mică