Conopidă gratinată, foarte uşor de făcut

25 septembrie 2017   Rețete

 Îţi plac legumele şi vrei să încerci o reţetă uşoară şi gustoasă? Conopida gratinată este cea mai bună alegere. 

Dificultate mică

Preparare 45'

1 tavă

Ai nevoie de  

1 conopidă mare, ruptă în bucheţele

500 ml lapte

4 linguri făină

50 g unt

100 g caşcaval ras

sare, după gust

piper, după gust

2-3 linguri pesmet, opţional

2 roşii mari, pentru servire

Fierbi apă într-o oală mare, până dă în clocot, adaugi bucheţelele de conopidă şi opăreşti 5 minute. Scurgi apa şi le răstorni într-o tavă. 

Încingi cuptorul. Torni laptele într-un vas şi îl încălzeşti, apoi adaugi făina şi untul. Omogenizezi rapid, ca să se topească untul şi să dispară cocoloaşele. Opreşti focul, presari o parte din caşcavalul ras, condimentezi cu sare şi piper şi torni sosul cald peste conopidă.  

Împrăştii caşcavalul rămas şi pesmetul pe deasupra şi dai tava la cuptorul încălzit, până se rumeneşte conopida. O serveşti cu felii de roşii, dacă doreşti. 

Sursa foto: 12tomatoes.com

Mai multe