Sufleu de conopidă
Ai nevoie de: 1 conopidă, 4 ouă, 1 cană caşcaval răzuit, 4 linguri unt topit, nucşoară, sare, piper
Cum se prepară
Tai bucheţelele de conopidă şi le speli. Le fierbi în apă cu sare până când se înmoaie. Scurgi apa şi laşi deoparte până se mai răcesc.
Încingi cuptorul. Zdrobeşti conopida până obţii un piure. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Adaugi gălbenuşurile,brânza,trei linguri de unt topit,piperul,puţină nucşoară şi amesteci bine. Baţi albuşurile spumă. Încorporezi uşor,în trei tranşe,în compoziţia de conopidă. Ungi cu restul de unt,ori o formă de copt mai mare sau patru mai mici. Torni compoziţia.
Laşi la copt 20-25 de minute sau până se rumeneşte pe deasupra. Evită să deschizi uşa cuptorului cât sunt sufleurile la copt! Seveşti cât sunt calde.
Pentru 4 porţii
Preparare 40’
Dificultate mică