Cozonac cu mac ca la mama acasă

18 decembrie 2017   Rețete

Delicios şi pufos, cozonacul cu mac este o reţetă ce trebuie preparată de sărbători, căci are un gust aparte.

Dificultate mare

Preparare 2h

1 cozonac

Ai nevoie de

Pentru aluat

5 gălbenuşuri

300 g făină

50 g zahăr pudră

120 g unt

4 g drojdie uscată

80 ml lapte

Pentru umplutură

100 g zahăr

200 g mac

apă

2 ouă, pentru uns

Mod de preparare a cozonacului cu mac

Cerni zahărul pudră de 2 ori şi-l mixezi cu gălbenuşurile. Adaugi făina cernută, drojdia şi amesteci toate ingredientele. Torni untul topit şi laptele cald, apoi frămânţi un aluat elastic şi nelipicios.

Pentru umplutură, într-o oală, amesteci macul cu zahărul. Adaugi apă ca să acoperi amestecul şi pui pe foc, până când se evaporă apa. Cât timp macul se răceşte, întinzi aluatul într-un strat de 5 mm pe masa presărată cu făină. Pui macul pe ambele capete, apoi le rulezi spre interior.

Baţi cele 2 ouă şi ungi cozonacul, apoi îl dai la cuptorul încins, aproximativ 50 de minute.

Mai multe