Cum faci cea mai delicioasă iahnie de fasole. Reţetă de post

4 martie 2020   Rețete

Reţetele de post sunt la mare căutare în această perioadă în care gospodinele ţin Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aspru dintre toate de peste an. Ce zici de o iahnie de fasole cu gust desăvârşit, servită cu murături şi verdeaţă verde?!

Ingrediente pentru iahnie de fasole de post

  • 400 g fasole
  • 3 cepe roşii
  • 3-4 căţei usturoi
  • boia dulce şi iute
  • cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri pastă de roşii
  • 3-4 linguri ulei

Chec de post cu nuci, o reţetă ideală pentru Postul Paştelui

Mod de preparare iahnie de fasole de post

Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită, notează retete.unica.ro.

În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă.

Cum faci Mucenici munteneşti acasă. Cea mai simplă reţetă: Prepară-i fierţi, cu nucă şi scorţişoară

Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

Poftă bună! 

Mai multe