Ingrediente pentru Mucenici munteneşti 

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 1/2 lingurita sare

Pentru fiert

  • 2-3 litri apă
  • zahăr după gust

Pentru servit

  • 300 g nucă măcinată
  • esenţă de rom
  • coaja rasă a unei portocale
  • coaja rasă a unei lămâi
  • esenţă de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • scorţişoară

Cum faci cea mai delicioasă salată cu ton. Ingredientul care îi va schimba complet gustul

Mod de preparare Mucenici munteneşti 

Amestecă făina, apa şi sarea şi frământă pentru a obţine un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu un aparat special în formă de 8, pe care îl găseşti în comerţ, scrie reţete.unica.ro.

Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră.

Cum să faci cea mai bună musaca de cartofi, ciuperci şi broccoli

Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micşoreaza focul şi pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele şi zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute.

Mucenicii se servesc reci sau calzi (după preferinţe, desigur), cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.