Cum pregăteşti cei mai buni cartofi ţărăneşti
30 iunie 2017
Rețete
Ai nevoie de: 8 cartofi fierţi în coajă / 1 ceapă / 8 feliuţe de şuncă / puţină boia iute şi dulce, după gust / sare / ulei / piper / rozmarin
Cum se prepară
Cureţi cartofii fierţi şi îi tai în patru. Speli şi cureţi ceapa,apoi o toci. Tai şunca mărunt.
Încingi uleiul,pui ceapa şi laşi până când devine sticloasă. Adaugi şunca şi laşi câteva minute. Pui cartofii,potriveşti de sare,piper şi boia. Laşi până se întrepătrund aromele. Guşti. Dacă este cazul mai ţii câteva minute.
Dai vasul la cuptor şi aştepţi până se rumenesc frumos cartofii.
Opreşti focul şi,dacă vrei,presari rozmarin mărunţit sau pătrunjel verde.