Cum prepari cel mai bun gem de caise
Datorită aromei şi gustului dulce-acrişor pe care o au, caisele sunt cele mai potrivite pentru a face gem, dulceaţă sau compot. Astăzi îţi propunem o reţetă extrem de simplă de gem, pe care-l poţi folosi la prăjituri sau la micul dejun.
Reţeta gemului de caise
Ingrediente
- 1 kg caise
- 500 gr zahăr
- 2 borcane
- 1 oală
Mod de preparare:
Spală fructele, rupe-le pe jumătate şi scoate-le sâmburii.
Pune-le într-o oală, adaugă zahărul peste ele şi lasă-le câteva ore ca să lase sirop.
Pune-le la fiert, la foc mic, cel puţin o oră.
Amestecă cu o lingură în ele din când în când, dar ai grijă să nu se facă pastă.
Toarnă gemul în borcane imediat ce l-ai luat de pe foc, pune-le capacul şi întorce-le cu gura în jos – ca să se închege mai bine - şi lasă-le câteva ore.
Apoi, spală borcanele cu apă rece şi aşază-le lângă celelalte gemuri şi dulceţuri.
: