Iată ce beneficii au caisele!

1 68073 original jpg jpeg

O caisă asigură organismului aproximativ 50% din necesarul zilnic de provitamina A şi numeroase vitamine şi minerale necesare pentru menţinerea stării generale de sănătate.

Betacarotenul din compoziţia caiselor ajută la menţinerea sănătăţii ochilor,întreţine memoria,încetineşte procesul de îmbătrânire prematură a pielii,prin reducerea efectelor nocive ale razelor UV,şi ajută la regenerarea nervilor şi a ţesuturilor.

Tratează constipaţia

În plus,caisele conţin fibre care stimulează peristaltismul intestinal,prevenind constipaţia,o afecţiune care duce la apariţia balonării,flatulenţei şi crampelor abdominale.

Previn apariţia dezechilibrelor din organism

Pe de altă parte,calciul,apa şi fierul din compoziţia caiselor contribuie la evitarea stărilor de rău şi a diferitelor dezechilibre care se produc în organism,mai ales vara,din pricina căldurii excesive.

Inhibă celulele canceroase

Nu în ultimul rând,caisele conţin o substanţă numită amigdalină care are un rol important în lupta contra cancerului,prevenind cu succes apariţia unor astfel de afecţiuni prin eliminarea celulelor canceroase.