Desert cu cacao şi brânză

11 mai 2018   Rețete

Un desert irezistibil, pe care cu toţii îl veţi adora. Gustul de cacao şi brânză se îmbină perfect în această reţetă foarte simplă.

Dificultate medie / Preparare: 1 h / 1 TAVĂ

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă

200 g zahăr

100 ml lapte

150 ml ulei

350 g făină

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru cremă

500 g brânză de vaci

200 g unt

200 g zahăr pudră

esenţă de vanilie

25 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Amesteci ouăle cu zahărul, apoi înglobezi laptele, uleiul, făina, cacaua şi praful de copt. Întinzi hârtie de copt într-o tavă cu marginle înalte, torni compoziţia şi dai tava la cuptor, până trece testul scobitorii. Între timp, pregăteşti crema astfel: freci untul moale cu zahărul, apoi îl combini cu brânza, esenţa şi fulgii de cocos până obţii o cremă groasă. După răcirea blatului, îndepărtezi cu grijă hârtia de copt, apoi îl tai pe jumătate. Aşezi o felie de blat şi întinzi crema în strat uniform pe care o acoperi cu cealaltă jumătate de blat. Dai tava la rece peste noapte.

Mai multe