Prăjitură cu lapte condensat

1 49871 original jpg jpeg

La acest început de săptămână vă prezentăm o reţetă uşoară pentru prepararea unei prăjituri savuroase, cu lapte condensat, foaie de napolitană, ciocolată şi miez de nucă. Iată despre ce este vorba!

Pregătire:45 minute

Fierbere:1 h

Coacere:45 minute

Dificultate:medieCe ai nevoie

Pentru blat

6 ouă

250 g zahăr pudră

1 pacheţel zahăr vanilat

200 g miez de nucă

6 linguri pesmet

1/2 pacheţel praf de copt

1 foaie napolitană

Pentru cremă

1 cutie lapte condensat (400 g)

250 g unt

100 g ciocolată menaj

jumătăţi de miez de nucă

1.Pentru blat,se bat ouăle cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Se adaugă miezul de nucă măcinat şi pesmetul amestecat cu praful de copt. Se îmbracă o tavă de 25x30 cm cu hârtie de copt,se aşază o foaie de napolitană şi se toarnă aluatul. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în tavă. 

Între timp,se pune cutia cu lapte condensat într-o oală şi se umple cu apă. Se fierbe timp de o oră,la foc mic. Se lasă să se răcorească şi se deschide.

Untul se bate spumă şi se adaugă treptat laptele condensat,care s-a caramelizat la fierbere,şi se omogenizează bine. Se întinde crema peste blatul răcit şi se dă la frigider ca să se întărească. Se scoate hârtia,se întinde peste cremă ciocolata topită şi se dă la rece până se întăreşte. Se taie bucăţi şi se decorează fiecare bucată cu jumătăţi de miez de nucă.

Găseşti mai multe reţete pe reţetelemarianei.ro