Desert de vară: Tartă cu brânză şi caise

1 iulie 2017   Rețete

Un desert uşor, de vară, tarta cu brânză şi caise este delicioasă.

Ai nevoie de

Pentru blat

500 g biscuiţi digestivi

150 g unt

Pentru cremă

300 g mascarpone

150 g frişcă

1 plic gelatină incoloră

100 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie, opţional

6-7 caise

fâşii de nucă de cocos, opţional

Preparare

Zdrobeşti biscuiţii, apoi îi amesteci cu untul topit. Pui blatul într-o formă de tort, îl nivelezi şi-l presezi uşor, apoi îl dai la rece o oră.Amesteci crema de mascarpone cu zahărul pudră, adaugi frişca bătută, gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi, dacă vrei, esenţa de vanilie. Torni o parte din umplutură peste blat, pui jumătăţi de caise şi restul de umplutură. Nivezei şi dai la rece peste noapte. Înainte să serveşti, pui fâşii de nucă de cocos.Sursă foto: realfoodtesco.com

Mai multe