Tartă cu dovlecei şi usturoi

1 53558 original jpg jpeg

Ingrediente: 300 g foitaj,1 dovlecel potrivit,1 fir de praz,200 g bacon, 1 lingură ulei,1/2 linguriţă condimente uscate,200 ml smântână,3 ouă, 100 g caşcaval,1 crenguţă cimbru,4 căţei de usturoi,sare, piper.

Cum se prepară:

1 Aluatul de foitaj se lasă la dezgheţat în frigider. Se presară pe o planşetă făină şi se întinde foaia până ajunge la grosimea de 2-3 mm.

2 Foaia se aşază într-o formă de tartă,îmbrăcând şi pereţii. Surplusul se taie. Se înţeapă aluatul de pe fundul formei cu furculiţa. Se coace 10 minute.

3 Dovlecelul se taie bucăţi,prazul-ron­dele,iar baconul-fâşii. Se păstrează două felii subţiri,pentru decor.

4 Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc uşor fâşiile de bacon. Se adaugă dovleceii,prazul,condimentele uscate,sare şi piper,după gust,şi se lasă două minute.

5 Se bate bine smântâna cu ouăle,se adaugă trei căţei de usturoi pisat,caşcavalul ras,frunzele de cimbru şi se amestecă.

6 Se scoate forma din cuptor,se pun legumele călite şi se toarnă amestecul cu smântână. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se decorează cu felii de usturoi şi cu bacon.



Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg