Desert aromat. Fursecuri cu susan din 7 ingrediente simple
Dacă îţi plac semințele de susan, îţi vor plăcea aceste fursecuri cu susan, ușoare, crocante și ușor de făcut!
Originare din Sicilia, fursecurile cu susan poartă mai multe nume: Reginelle sau Biscotti della Regina. Versiunea aceasta este untoasă, uşor moale în centru. Seminţele de susan prăjite le dau o aromă deosebită.
Pentru aceste fursecuri, ai nevoie de puţine ingrediente pe care le ai de obicei în casă, la-ndemână: făină, zahăr tos şi pudră, sare, praf de copt, unt, seminţe de susan. Dacă vrei, poţi adăuga un ou sau esenţă de vanilie.
Câteva sfaturi ca să-ţi iasă perfecte!
Semințele de susan nu trebuie rumenite foarte mult la cuptor, ci doar cât să prindă puţină culoare, altfel pot să devină amărui. Apoi, aluatul se omogenizează rapid, cu mâna cu mixerul și are nevoie de o jumătate de oră sau măcar zece minute de odihnă la frigider. Odată coapte, fursecurile vor rezista câteva săptămâni dacă sunt păstrate într-un recipient închis.
Ingrediente pentru două tăvi
2 linguri semințe de susan
420 grame făină
¼ linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
250 unt
100 g zahăr
zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: 5 idei de fursecuri de casă
Mod de preparare
Încingi cuptorul și tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Topeşti untul.
Rumeneşti semințele de susan, apoi le amesteci cu făina, praful de copt și sarea. Faci puţin loc în mijlocul acestui amestec şi torni untul topit, amestecând uşor.
Frămânţi aluatul obţinut până moale, dar nu lipicios. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider o jumătate de oră.
Vezi şi: Cum se fac fursecurile Linzer după reţeta bunicii
Iei câte puţin din aluat şi formezi sfere pe care le aşezi în tavă. Le faci un model cu ajutorul unei furculiţe şi le dai la copt circa 25 de minute.
Procedezi la fel cu aluatul rămas. Laşi fursecurile la răcit înainte de a le pudra cu zahăr.
FOTO: Shutterstock