Secretele celor mai bune fursecuri de Crăciun. Trucurile experţilor

Pregătirea fursecurilor de Crăciun ar trebui să fie o bucurie, mai ales dacă sunt şi copiii implicaţi. Rezultatul nu este deloc pe măsura aşteptărilor? Aplică şi sfaturile experţilor pentru a fi sigur că obţii fursecuri fragede!

image

Unul dintre trucurile de a face fursecuri iubite de toţi cei dragi este să laşi aluatul să se odihnească. Michael Wallace, bucătar și coordonator al echipei de cercetare de la compania de făină fără gluten Cup4Cup din SUA, a declarat pentru Insider.com: „Primul lucru pe care îmi place să-l recomand este să lase aluatul la odihnit cel puțin două ore înainte de a-l coace. Următorul ar fi să lase fursecurile să se răcească după coacere timp de cinci minute înainte de a le scoate din tavă”.

Răceşte aluatul înainte de coacere

Timpul petrecut de aluat la frigider este foarte important. „Aluatul răcit este întotdeauna cel mai bun, de aceea trebuie înghețat înainte de coacere”, a declarat Tricia Brennan Nally, brutar american la Sur La Table. Timpul de răcire adecvat poate varia în funcție de aluatul pe care îl foloseşti și de fursecurile pe care încerci să le faci, dar este important să aloci acea perioadă de așteptare înainte de coacere.

Te-ar mai putea interesa: Biscuiţi de casă cu nucă de cocos

Poți face diferite tipuri de fursecuri din același aluat

Folosirea aceluiaşi aluat pentru a coace diferite feluri de fursecuri îţi va salva mult timp. „Încercați să faceți mai multe tipuri de prăjituri din aceeași bază de aluat, cum ar fi un aluat de zahăr care poate fi transformat în fursecuri cu amprentă, prăjituri tip sandviş sau rulate”, a spus brutarul Tricia Brennan Nally. Pe lângă amestecarea formelor de prăjituri, poţi varia şi modul în care decorezi și așezi fursecurile de sărbători.

Vezi şi: Fursecuri cu cremă

Mai puțin şi mai bun

S-ar putea să merite timpul în care te concentrezi pe pregătirea unui tip de fursec mai degrabă decât să abordezi mai multe feluri deodată. „Prefer să ofer unul, două sau același fel de fursecuri ori un produs de patiserie cu adevărat bun decât să le dau zece tipuri inferioare calitativ”, a declarat Tricia Brennan Nally. Dacă ai diferite tipuri de aluat, le poţi pune la congelator pentru a le pune la cuptor cu altă ocazie.

FOTO: Shutterstock