Secretele celor mai bune fursecuri de Crăciun. Trucurile experţilor

Pregătirea fursecurilor de Crăciun ar trebui să fie o bucurie, mai ales dacă sunt şi copiii implicaţi. Rezultatul nu este deloc pe măsura aşteptărilor? Aplică şi sfaturile experţilor pentru a fi sigur că obţii fursecuri fragede!

image

Unul dintre trucurile de a face fursecuri iubite de toţi cei dragi este să laşi aluatul să se odihnească. Michael Wallace, bucătar și coordonator al echipei de cercetare de la compania de făină fără gluten Cup4Cup din SUA, a declarat pentru Business Insider.com: „Primul lucru pe care îmi place să-l recomand este să lase aluatul la odihnit cel puțin două ore înainte de a-l coace. Următorul ar fi să lase fursecurile să se răcească după coacere timp de cinci minute înainte de a le scoate din tavă”.

Răceşte aluatul înainte de coacere

Timpul petrecut de aluat la frigider este foarte important. „Aluatul răcit este întotdeauna cel mai bun, de aceea trebuie înghețat înainte de coacere”, a declarat Tricia Brennan Nally, brutar american la Sur La Table. Timpul de răcire adecvat poate varia în funcție de aluatul pe care îl foloseşti și de fursecurile pe care încerci să le faci, dar este important să aloci acea perioadă de așteptare înainte de coacere.

Te-ar mai putea interesa: Biscuiţi de casă cu nucă de cocos

Poți face diferite tipuri de fursecuri din același aluat

Folosirea aceluiaşi aluat pentru a coace diferite feluri de fursecuri îţi va salva mult timp. „Încercați să faceți mai multe tipuri de prăjituri din aceeași bază de aluat, cum ar fi un aluat de zahăr care poate fi transformat în fursecuri cu amprentă, prăjituri tip sandviş sau rulate”, a spus brutarul Tricia Brennan Nally. Pe lângă amestecarea formelor de prăjituri, poţi varia şi modul în care decorezi și așezi fursecurile de sărbători.

Vezi şi: Fursecuri cu cremă

Mai puțin şi mai bun

S-ar putea să merite timpul în care te concentrezi pe pregătirea unui tip de fursec mai degrabă decât să abordezi mai multe feluri deodată. „Prefer să ofer unul, două sau același fel de fursecuri ori un produs de patiserie cu adevărat bun decât să le dau zece tipuri inferioare calitativ”, a declarat Tricia Brennan Nally. Dacă ai diferite tipuri de aluat, le poţi pune la congelator pentru a le pune la cuptor cu altă ocazie.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg