Desertul de duminică: Chec cu ciocolată şi piersici
Pentru că este sezonul lor, prepară acest delicios chec cu piersici, în care să adaugi ciocolată din belşug.
Ai nevoie de
Pentru chec
5 ouă
180 g zahăr
1 praf sare
2 pliculeţe zahăr vanilat
50 ml ulei
200 g făină
1 pliculeţ praf de copt
4 linguri cacao
3 piersici fără sâmburi
Pentru decor
2 tablete de ciocolată, topită
1 piersică feliată
ciocolată albă răzuită
Cum se prepară checul
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat, apoi torni uleiul. Separat, combini făina cu praful de copt. Încorporezi albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri, apoi adaugi treptat făina, pui cacaua şi amesteci.
Tapetezi o tavă de chec cu hârtie de copt. Torni jumătate din compoziţia de cacao, aşezi o parte din bucăţile de piersici din loc în loc, torni restul de aluat şi deasupra pui piersicile rămase.
Dai tava la cuptor, la foc mediu, aproximativ 25 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Aşezi checul pe un grătar, îl laşi să se răcească, apoi îl glazurezi cu ciocolata topită pe baie de aburi. La final, îl decorezi cu feliile de piersică şi cu ciocolată albă.