Chec cu banane! O reţetă extrem de simplă şi delicioasă

1 57623 original jpg jpeg

Ai nevoie de: / 3 banane coapte / 125 ml zahăr / 125 ml ulei / 2 ouă/ 500 g făină / 10 g bicarbonat / 10 g sare / 10 g praf de copt / coajă rasă de lămâie

Cum se prepară:

Cureţi bananele de coajă, tai câteva feliuţe, iar restul le pisezi cu furculiţa sau le pui într-un blender.

Torni uleiul,adaugi ouăle, zahărul şi mixezi bine. Pui sarea, praful de copt, bicarbonatul,coaja de lămâie rasă, făina în ploaie şi amesteci bine, eventual la viteza inferioară a mixerului. Astfel, vei obţine o compoziţie pufoasă.

Torni amestecul într-o tavă cu pereţi detaşabili sau chiar într-o formă de chec,pe care o tapetezi,în prealabil. Aşezi deasupra câteva feliuţe de banane şi dai la cuptorul încălzit pentru o oră. Faci testul scobitorii şi, dacă iese curată, e gata.

Serveşti, după gust, presărat cu zahăr.

Poftă bună!