Desertul de duminică: Tartă cu pepene galben
Profită de faptul că mai găseşti încă în pieţe pepene galben şi prepară un desert special pentru cei dragi!
Ai nevoie de
180 g făină50 g zahăr pudră 120 g unt2 oua1 lingură apăcoaja de la 1 lămâie1 pepene galben mic1 plic tort-gelee transparent
Pentru cremă
3 gălbenuşuri
120 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
250 ml lapte
2 foi gelatină
250 g frişcă
Preparare
Amesteci făina cu zahărul, apoi încorporezi treptat untul, ouale, apa şi coaja de lămâie, păstrând puţină coajă pentru decorarea tartei.
Framânţi aluatul, îl acoperi şi-l laşi o oră. La final, îl întinzi într-o foaie rotundă pe care o pui într-o formă de tartă, având grijă să acoperi şi marginile. Îl înţepi din loc în loc şi-l dai la cuptor 10-15 minute.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cel vanilat. Încorporezi treptat laptele şi pui totul pe foc. Amesteci continuu până la îngroşarea compoziţiei. Răceşti, apoi adaugi gelatina hidratată după indicaţiile de pe pachet şi frişca. Torni crema peste tartă şi o nivelezi. Pui tarta în frigider 20-30 de minute.
Speli şi tai pepenele felii. Îndepărtezi seminţele şi coaja. Scoţi tarta şi aşezi feliile deasupra, apoi le acoperi cu tort-gelee preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Decorezi cu coaja de lămâie păstrată şi dai tarta la frigider peste noapte.