Dieta cu pepene galben îţi taie apetitul

1 47530 original jpg jpeg

Vrei să slăbeşti, dar nu-ţi poţi ţine în frâu pofta de mâncare? Ei bine, vara ai la îndemână o soluţie care te satură fără să mănânci mult: pepenele galben.

Adori pepenele galben pentru gustul lui dulce şi parfumat? Atunci poţi ţine această dietă care te ajută să-ţi recapeţi zvelteţea.

Pepenele galben este unul dintre fructele cu care slăbeşti cel mai uşor,deoarece 100 g de fruct conţin 90% apă şi foarte puţine calorii:doar 35.

Pe lângă acestea,îţi diminuează senzaţia de foame,te revitalizează şi te energizează pe parcursul întregii zile.

Cum procedezi?

Simplu! Dimineaţa începi cu o salată de pepene galben şi alte fructe de vară. Pe lângă salată,mănânci şi 50 g cereale integrale şi 100 g iaurt degresat.

După-amiază,bei o băutură delicioasă de pepene şi seara mănânci o felie de pâine integrală de grâu cu brânză slabă de vaci şi o salată verde.

Între mese bei multă apă sau ceai de plante. În cele 5 zile de dietă,încearcă la masa de prânz una dintre reţetele noastre gustoase cu pepene galben.

Pepene cu şunculiţă

106 kcal/porţie,4 porţii

Ingrediente:4 linguri iaurt,2 pepeni galbeni,150 g şuncă,50 g rucola,1 linguriţă zeamă de lămâie

Preparare:Se amestecă iaurtul cu zeama de lămâie şi puţin piper. Acesta este sosul. Se taie pepenii în jumătate,ca să fie patru cupe. Se scot bulgăraşi de miez cu o lingură şi se amestecă cu şunca,rucola şi sosul picant. Se aşază salata în cupele de pepene.

Salată picantă cu pepene

385 kcal/porţie,4 porţii

500 g piept de curcan,1 salată verde,1 pepene cantalup,2 cepe,150 g iaurt degresat,125 g brânză dulce,400 g zmeură.

Se prepară pieptul de curcan pe grătar,apoi se taie fâşii şi se amestecă cu salata ruptă fâşii. Se adaugă ceapa tăiată peştişori şi pepenele tăiat cuburi. Se asezonează salata şi se toarnă la final un sos făcut din iaurt amestecat cu brânza dulce,apoi se presară zmeura.

Cupe de pepene galben

380 kcal/porţie,4 porţii

2 pepeni galbeni,300 g nectarine,7 linguri suc de portocale,3 linguri zeamă de lămâie,60 g zahăr pudră,300 g fructe de pădure

Se taie în jumătate pepenii galbeni,astfel încât să se obţină patru cupe. Miezul se scoate cu o lingură,iar nectarinele se taie feliuţe. Se amestecă zeama de citrice cu 4 linguri de zahăr pudră şi se toarnă peste fructele tăiate. Se umplu cupele cu salata de fructe şi se decorează cu fructele de pădure.

Salată de pepene cu mozzarella

180 kcal/porţie,4 porţii

1 pepene cantalup,100 g mozzarella,câteva frunze de mentă,100 g prosciutto,

4 linguri zeamă de lămâie

Se curăţă pepenele de coajă,se taie felii fine şi se amestecă cu mozzarella tăiată fin şi cu feliile de prosciutto. Se adaugă zeama de lămâie,puţin ulei de măsline,sare şi piper. Se amestecă salata şi se decorează cu mentă.

Clătite cu pepene galben şi zmeură

354 kcal/porţie,4 porţii

200 g făină,2 linguri zahăr,200 g brânză de vaci slabă,200 ml lapte,3 ouă,jumătate de pepene galben,100 g zmeură,2 linguri zahăr pudră

Se amestecă făina cu zahărul,brânza,laptele,250 ml apă,sarea şi gălbenuşurile. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se prepară 4 clătite. Se umplu cu pepene galben,zmeură şi se pudrează cu zahăr.