Frigărui de ciuperci umplute

6 august 2018   Rețete

Nr 28 Dificultate medie / Preparare 30ʹ / 5 porţii

Ingrediente10 ciuperci2-3 fire de ceapă verde2-3 căţei de usturoi5 felii de bacon100 g brânză de oaie1 cârnat afumat, mărunţitsarepipercimbruulei, pentru călit5 beţişoare pentru frigărui1 ciorchine de roşii miciCureţi şi speli ciupercile şi laşi pălăriile la scurs. Rupi picioruşele şi le toci, la fel ceapa şi usturoiul. Adaugi piper şi cimbru, după gust şi le căleşti în puţin ulei până se înmoaie. Le amesteci bine cu cârnatul şi brânza ca să se combine aromele. Umpli pălăria unei ciuperci cu această compoziţie, iar deasupra aşezi o altă ciupercă. Le înfăşori strâns cu o felie de bacon şi le străpungi cu un beţişor. Repeţi procedura şi cu celelalte, apoi le pui pe grătarul încins, alături de roşii. Le ţii până când baconul se rumeneşte şi devine crocant, iar ciupercile şi roşiile s-au înmuiat.

Mai multe