Friptură de vită cu mere, foarte uşor de făcut

22 iulie 2017   Rețete

La cât de bine arată, nici nu-ţi vine să crezi cât de uşor este de preparat! Urmăreşte paşii cu atenţie şi vei avea parte de o cină deosebit de rafinată pentru familia ta.

Ai nevoie de: 500 g pulpă de vită / 2 mere / mix de condimente pentru friptura de vită / 100 g smântână / făină / 1 legătură de pătrunjel / ulei,pentru prăjit / sare / piper.

Pentru garnitură: orez cu şofran / roşii cherry / frunze de pătrunjel / sos cu smântână.

Pasul 1

Tai carnea felii. Baţi fiecare friptură cu un ciocan de şniţele, le dai cu condimente şi le laşi deoparte.

Pasul 2

Speli merele, le cureţi de coajă şi le scoţi căsuţa cu seminţe, apoi le tai cubuleţe. Speli pătrunjelul şi îl tai mărunt.

Pasul 3

Pui pe fiecare felie de carne condimentată cubuleţe de mere şi presari pătrunjel. Îndoi şi prinzi cu scobitori. Pacheţelele formate le dai prin făină şi le pui la prăjit.

Pasul 4

După ce s-au rumenit, scoţi fripturile pe şerveţele absorbante. În uleiul în care ai prăjit carnea torni smântâna şi asezonezi cu sare şi piper. Amesteci până se îngroaşă sosul. Serveşti friptura cu garnitură de orez, sos, feliuţe de roşii şi frunze de pătrunjel.

Mai multe