Friptură de miel

1 69003 original jpg jpeg

Ingrediente:1 pulpă mare de miel, 50 g unt,1 crenguţă de rozmarin, 5-6 căţei de usturoi, 2 cepe mari, 250 ml vin alb, 1 lingură miere, sare, piper

Pentru sosul marinat:100 ml oţet,100 ml apă,4-5 căţei de usturoi zdrobit,2-3 frunze de dafin rupte bucăţele,sare,piper.Cum se prepară:

1 Se curăţă bine carnea,se spală,se usucă cu prosoape absorbante şi se aşază într-un vas. Separat,se amestecă toate ingredientele pentru sosul marinat şi se toarnă peste carne. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă câteva ore la frigider (eventual peste noapte),întorcând-o din când în când.

2 Se scurge carnea de sosul marinat,se aşază ­într‑o ­tavă unsă generos cu unt,se toarnă în tavă vinul alb,se adaugă mierea,căţeii de usturoi întregi,ceapa tăiată julien,crenguţa de rozmarin,sare şi piper,după gust.

3 Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru 1 oră şi jumătate. Din când în când,se stropeşte friptura cu sosul format în tavă. Înainte cu 30 de minute de a fi gata,se îndepărtează folia şi se lasă friptura să se rumenească frumos deasupra.