Fursecuri cu gem de căpşuni. Cum să faci cele mai gustoase dovezi de iubire?
Gemul de căpşuni pregătit vara trecută devine vedeta deserturilor din sezonul rece. Include-l cât mai des în preparatele dulci ca aceste fursecuri care vor merge la inima celor dragi ţie!
Ingrediente
250 g făină
225 g unt
60 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g gem de căpşuni
1 vârf cuţit sare
zahăr pudră
Vezi și: Fursecuri cu caramel sărat și nuci pecan
Mod de preparare
Amesteci untul cu zahărul, după aceea pui esenţa de vanilie şi sare, După ce s-a dizolvat bine zahărul din compoziţie, adaugi, treptat, făina. Frămânţi aluatul şi îl împachetezi în folie alimentară. Îl ţii la frigider circa o oră.
Din aluatul de la frigider, întinzi o foaie potrivit de groasă din care decupezi fursecuri cu o formă rotundă. Pe jumătate din ele le decupezi mijlocul cu o formă mică pentru a obţine inimi.
Te-ar mai putea interesa: Fursecuri cu ciocolată şi cocos, deliciul pe care nu-l poți refuza
Mai dai fursecurile la rece încă 15 minute, apoi le aşezi într-o tavă tapetată şi le intoduci în cuptorul preîncălzit. La copt, n-ar mai trebui să stea mai mult de 15 minute.
După răcire, la servire, ungi cu gem fursecurile întregi şi le lipeşti cu acelea perforate. La final, le acoperi cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock