Cum să faci macarons cu caramel sărat

Dulciuri de casă delicate, dar care cer ceva mai multă răbdare în timpul preparării, fursecurile cu cremă macarons cu caramel sărat au nevoie de una-două zile de păstrare într-o cutie închisă pentru a avea exact acea frăgezime tipică acestui desert.

image

Macarons au o istorie puțin neclară. Se crede că au fost realizate în Franța în jurul anului 1533 de Catherine di Medici și patiserii ei. Familia di Medici a fost una dintre cele mai puternice familii din Europa și numele lor este sinonim cu finalul Renașterii italiene, așa că nu este surprinzător că membrii ei aveau gusturi rafinate și în ceea ce priveşte produsele de patiserie.

Desertul a devenit popular în 1792, când două călugărițe carmeliţe, care căutau azil în Nancy în timpul Revoluției Franceze, au copt și vândut macarons pentru a se întreține. Măicuţele erau cunoscute sub numele de „surorile Macaron”. Aceste macarons aveau tendința de a fi mai aproape de ceea ce cunoaştem ca fiind un fursec şi erau preparate din făină de migdale și zahăr.

În jurul anului 1900, Pierre Desfontaines de la faimoasa Patisserie Ladurée din Paris se crede că a pus o umplutură ganache între fursecurile macarons. Maison Ladurée încă există astăzi și servește macarons delicioase, cu diverse umpluturi în întreaga lume.

Ingrediente pentru două tăvi

250 g zahăr pudră

1 ½ linguri cacao

½ lingură cafea solubilă

1 vârf de cuţit scorţişoară

250 g pudră de migdale

4 albuşuri

Pentru caramelul sărat:

250 g zahăr

75 ml apă

120 ml smântână pentru frişcă

200 g unt

1 linguriţă sare de mare

Te-ar mai putea interesa: Cea mai rapidă reţetă de macarons

Mod de preparare

Amesteci zahărul pudră cu cacaua, cafeaua, scorţişoara şi pudra de migdale. Le adaugi treptat în albuşurile bătute spumă tare. Tapetezi o tavă şi, cu ajutorul unui poş, formezi cojile de macarons.

Le laşi la temperatura camerei o jumătate de oră, apoi introduci tava la cuptor, pentru un sfert de oră. Înainte de a le scoate din tavă, le răceşti. Procedezi la fel cu restul de compoziţie, pentru a doua tavă.

Vezi şi: Fursecuri cu cremă

Pentru caramel, pui pe foc mediu zahărul și apa până la topirea zahărului. Adaugi treptat smântâna pentru frişcă, amestecând constant. Dai deoparte şi înglobezi untul, apoi sarea. Răceşti caramelul. Cu ajutorul unui poş, uneşti cojile de macarons două câte două. La sfârşit, le aşezi într-o cutie închisă bine în care le vei păstra pentru a se întări.

FOTO: Shutterstock



Recente

Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg