Cum să faci macarons cu caramel sărat

Dulciuri de casă delicate, dar care cer ceva mai multă răbdare în timpul preparării, fursecurile cu cremă macarons cu caramel sărat au nevoie de una-două zile de păstrare într-o cutie închisă pentru a avea exact acea frăgezime tipică acestui desert.

image

Macarons au o istorie puțin neclară. Se crede că au fost realizate în Franța în jurul anului 1533 de Catherine di Medici și patiserii ei. Familia di Medici a fost una dintre cele mai puternice familii din Europa și numele lor este sinonim cu finalul Renașterii italiene, așa că nu este surprinzător că membrii ei aveau gusturi rafinate și în ceea ce priveşte produsele de patiserie.

Desertul a devenit popular în 1792, când două călugărițe carmeliţe, care căutau azil în Nancy în timpul Revoluției Franceze, au copt și vândut macarons pentru a se întreține. Măicuţele erau cunoscute sub numele de „surorile Macaron”. Aceste macarons aveau tendința de a fi mai aproape de ceea ce cunoaştem ca fiind un fursec şi erau preparate din făină de migdale și zahăr.

În jurul anului 1900, Pierre Desfontaines de la faimoasa Patisserie Ladurée din Paris se crede că a pus o umplutură ganache între fursecurile macarons. Maison Ladurée încă există astăzi și servește macarons delicioase, cu diverse umpluturi în întreaga lume.

Ingrediente pentru două tăvi

250 g zahăr pudră

1 ½ linguri cacao

½ lingură cafea solubilă

1 vârf de cuţit scorţişoară

250 g pudră de migdale

4 albuşuri

Pentru caramelul sărat:

250 g zahăr

75 ml apă

120 ml smântână pentru frişcă

200 g unt

1 linguriţă sare de mare

Te-ar mai putea interesa: Cea mai rapidă reţetă de macarons

Mod de preparare

Amesteci zahărul pudră cu cacaua, cafeaua, scorţişoara şi pudra de migdale. Le adaugi treptat în albuşurile bătute spumă tare. Tapetezi o tavă şi, cu ajutorul unui poş, formezi cojile de macarons.

Le laşi la temperatura camerei o jumătate de oră, apoi introduci tava la cuptor, pentru un sfert de oră. Înainte de a le scoate din tavă, le răceşti. Procedezi la fel cu restul de compoziţie, pentru a doua tavă.

Vezi şi: Fursecuri cu cremă

Pentru caramel, pui pe foc mediu zahărul și apa până la topirea zahărului. Adaugi treptat smântâna pentru frişcă, amestecând constant. Dai deoparte şi înglobezi untul, apoi sarea. Răceşti caramelul. Cu ajutorul unui poş, uneşti cojile de macarons două câte două. La sfârşit, le aşezi într-o cutie închisă bine în care le vei păstra pentru a se întări.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg