Gogoşele cu cremă de portocale

25 noiembrie 2017   Rețete

Cine nu iubeşte gogoşile pufoase, care amintesc de copilărie? Îţi propunem un desert bun la gust şi simplu de făcut: gogoşele cu cremă de portocale. Nu se poate să nu îţi placă!

Ai nevoie de

Pentru blat

150 g făină

100 g unt

1 l apă

3 ouă

1 praf sare

Pentru cremă

4 gălbenuşuri

150 g zahăr

250 g unt

1 plic zahăr vanilat

500 ml suc de portocale

Pentru frişcă

200 ml smântână lichidă

100 g zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, pui la fiert apa, untul şi un praf de sare. Când a început să clocotească, iei de pe foc şi adaugi făina. Amesteci bine, până se dezlipeşte coca de fundul vasului. Dai deoparte şi laşi la răcit, 10 minute. Separat, baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie. Formezi din aluat gogoşele cu poşul şi le pui într-o tavă tapetată, la distanţă una de cealaltă. Le dai la cuptor, aproximativ 20 de minute.

Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul şi-l subţiezi cu suc de portocale. Pui compoziţia pe baie de aburi şi amesteci continuu cu o lingură sau baţi cu telul. Când este legată ca o smântână subţire, iei de pe foc şi pui zahărul vanilat. Freci untul spumă şi îl amesteci cu crema călduţă.

Pentru frişcă, mixezi bine smântâna cu zahărul. Baţi continuu până obţii o spumă tare. Când sunt gata, tai gogoşele pe jumătate, pui crema, deasupra aşezi frişca şi acoperi cu restul.

Mai multe