Gogoşi savuroase cu aromă de vanilie
La acest început de săptămână vă prezentăm o reţetă uşoară pentru prepararea unor gogoşi simple, pufoase şi aromate. Iată despre ce este vorba!
Pregătire:40 minutePrăjire:15 minuteDificultate:micăKcal:400Ingrediente pentru 12 porţii1 kg făină5 ouă5 linguri zahăr400 ml lapte25 g drojdie3 plicuri zahăr vanilat1 praf de sare100 ml uleizahăr pudră cu aromă de vanilieCum se prepară1.Se amestecă drojdia cu zahărul,două linguri de lapte călduţ şi se lasă să crească. Se adaugă ouăle,sarea,zahărul vanilat şi se încorporează treptat făina,alternând cu laptele. La sfârşit se încorporează uleiul şi se frământă bine.2.Se presară aluatul cu puţină făină şi se lasă la dospit 40 de minute. Se întinde o foaie de 0,5 cm pe planşeta pudrată cu făină,se taie cu gura unui pahar mai mare gogoşile,se mai lasă 10 minute la crescut şi se prăjesc în ulei încins. Se pudrează cu zahăr cât sunt calde.