Jeleu cu coacăze roşii

27 august 2018   Rețete

Dificultate medie / Preparare 1 h 30ʹ / 4-5 porţii

Ai nevoie de

600 ml suc de zmeură350 g coacăze roşii60 grame zahăr6 foi de gelatină20 grame zahăr pudră

fructe de pădure proaspete, după gust

câteva frunze de mentă

Pui foile de gelatină într-un bol şi le acoperi cu suc de zmeură. Laşi să se înmoaie 5 minute. Încingi restul de suc într-o cratiţă, apoi adaugi cele două tipuri de zahăr şi laşi pe foc până când începe să fiarbă. Adaugi foile de gelatină şi sucul în care au stat şi amesteci până se dizolvă complet. Laşi la răcit. Aşezi în forme de minitarte coacăze roşii, după gust şi torni peste ele suc cu gelatină până la jumătatea formei. Le dai la rece pentru o oră. Torni apoi restul de suc şi dai la rece peste noapte. Când serveşti, răstorni jeleul din forme şi ornezi cu coacăze roşii şi frunze de mentă, după gust şi imaginaţie.

Mai multe