Mâncarea fast-food, bombă cu ceas pentru organism. Cu ce o poţi înlocui

10 august 2018   Rețete

Trăim în secolul vitezei, când timpul pare să nu ne ajungă pentru nimic, nici chiar pentru o masa decentă. Alimentele de tip fast-food sunt soluţia rapidă, însă tot ele sunt responsabile de creşterea numărului persoanelor obeze. Iar de aici până la boli grave e doar un singur pas: diabet, artroză, deficienţe respiratorii, ulcer, atacuri cerebrale şi chiar cancer.

Nutriţioniştii atrag atenţia că 75-80% dintre bolile cardiace sunt consecinţa directă a mâncării tip fast-food concomitent cu lipsa mişcării. 

“Ar trebui să fim atenţi la alegerile noastre chiar dacă suntem grăbiţi, pentru că grăsimile saturate din produsele prăjite rapid ne înfundă arterele, carbohidratii răi ne uşurează drumul spre obezitate şi toate consecinţele ei, zaharurile în exces ne duc spre diabet zaharat, aditivii, coloranţii, glutamatul de sodiu – păcăliciul gustului – nu fac mai nimic bun pentru organismul nostru, doar că totul este atât de rapid”, susţine medical nutriţionist Iren Alexoi, potrivit adevărul.ro.

Acesta propune şi o alternative sănătoasă de fast-food. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • un avocado copt
  • un ardei capia
  • 4-5 roşii uscate sau în ulei 
  • upio – un sfert de ramură sau tulpină
  • un căţel de ustroi
  • dacă roşiile nu sunt în ulei se poate adăuga o lingură ulei de masline 
  • sare de Himalaya 
  • nuci sau migdale 30 g, 4 miezuri de nucă sau 10 migdale 

Toate ingredientele se amestecă, iar pasta obţinută serveşte cu pâine de secară sau integrală.  Poftă bună! 

Sursă foto: pixabay.com

Mai multe