Minitarte cu cremă de mandarine
Minitartele cu cremă de mandarine sunt ideale pentru zilele în care vrei să pregăteşti un dulce rapid.
Dificultate mediePreparare 1 h 6 minitarte
Ai nevoie de
110 g unt rece
250 g făină
2 gălbenuşuri
1 praf de sare
2-3 linguri zahăr
4 linguri lapte rece
Pentru cremă
250 g mascarpone
80 g zahăr pudră
1 linguriţă suc de mandarine
Pentru decor
frişcă, după gust
100 fulgi de migdale, pentru decor
6 feliuţe de mandarine, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci untul lăsat la temperatura camerei cu făina. Încorporezi gălbenuşurile, sarea, zahărul şi laptele şi frâmânţi bine până se formează o cocă omogenă. O înfăşori în folie de plastic şi o dai la rece, o oră. Scoţi aluatul din frigider şi îl tai în 6 bucăţi egale. Le întinzi cu sucitorul, pe blatul presărat cu făină şi le aşezi în forme de minitarte, acoperind uşor marginile. Pui minitartele într-o tavă şi la introduci în cuptorul încins. După 20 de minute le scoţi şi le laşi să se răcească.
Pentru cremă, amesteci zahărul pudră cu mascarpone. Adaugi sucul de mandarine şi mixezi câteva minute până obţii o cremă omogenă. Desprinzi uşor minitartele din forme şi umpli cu crema.
Decorezi minitartele cu frişcă, cu felii de mandarine şi cu fulgi de migdale. Le ţii la frigider minimum 2 ore.