Minitarte cu bezea, un desert savuros
Delicioase şi de efect, minitartele cu căpşuni vor fi pe placul tuturor la un prânz în familie.
Ai nevoie de
Pentru blat
300 g făină
150 g unt
80 g zahăr pudră
coaja de la ½ de lămâie
2 gălbenuşuri
4 linguri apă rece
Pentru umplutură
2 gălbenuşuri
180 g ciocolată neagră
400 ml smântână dulce
esenţă de rom, după gust
100 g căpşuni
Pentru bezea
4 albuşuri
100 g zahăr pudră
Preparare
Combini făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, şi frămânţi până când obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi gălbenuşurile, coaja de lămâie, zahărul şi apa, omogenizezi şi înfăşori aluatul în folie alimentară. Îl dai la rece 30 de minute, apoi îl împarţi în bucăţi egale. Întinzi foi din aluat, pe care le aşezi în forme de minitarte. Le dai din nou la rece.
Rupi ciocolata, o amesteci cu smântâna şi le aşezi pe foc, amestecând până ce se omogenizează. Dai deoparte, pui gălbenuşurile, esenţa de rom şi amesteci. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul.
Torni crema în forme, până la jumătate, aşezi bucăţi de căpşuni, iar deasupra pui 1-2 linguri de bezea. Dai minitartele la cuptor până când se rumeneşte uşor bezeaua.