Negresă cu căpşuni

13 iunie 2017   Rețete

Profită de unele dintre cele mai aromate fructe ale sezonului, căpşunile, pentru a prepara o negresă delicioasă. Pentru un aspect deosebit, nu uita să adaugi frişcă.

Ai nevoie de

Pentru blat

250 g făină

200 g zahăr brun

150 ml ulei

3 ouă

60 g iaurt

2-3 linguri cacao

1 plic praf de copt

1 linguriţă esenţă de vanilie

200 g căpşuni

1 praf de sare

50 g nuci

Pentru cremă

250 g frişcă

100 g căpşuni

Cum se prepară

Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt, sarea şi cacaua. Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă spumoasă. Încorporezi iaurtul, esenţa de vanilie şi uleiul în fir subţire, apoi omogenizezi.

Pasezi căpşunile până obţii consistenţa unui piure. Încorporezi făina în crema de ouă, adaugi piureul de căpşuni şi amesteci. La final adaugi nucile sfărâmate.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi laşi negresa să se răcească.

Baţi frişca rece, o pui în poş şi o întinzi peste negresă. Aşezi din loc în loc căpşuni feliate şi decorezi după imaginaţie.

1 tavă

Preparare 1 h 20’

Dificultate medie

Mai multe