Omletă cu cârnăciori

2 mai 2018   Rețete

Pentru un mic dejun consistent încearcă această reţetă de omletă cu cârnăciori!

Dificultate: medie

Preparare: 15’

1 omletă

Ai nevoie de:

Pentru omletă:

6 ouă

1 cârnăcior tăiat rondele

2-3 felii de salam tăiate jumătăţi

1 linguriţă de ulei

2 fire de ceapă verde

1 lingură de smântână

sare

piper

Pentru umplutură:

rondele de cârnat, după gust

1 ceapă mică

2-3 fire de ceapă verde

ulei, pentru călit

Pentru ornat:

o frunză de salată

câteva felii de roşie

câteva frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Tai cepele şi le căleşti în ulei. După un minut adaugi cârnăciorul, mai ţii încă 2-3 minute, pe focul mic şi dai deoparte.

Baţi ouăle cu sare şi piper, după gust şi încorporezi lingura de smântână. Rumeneşti rondelele de cârnat, adaugi salamul şi ceapa verde tăiată, ţii puţin şi răstorni ouăle bătute. După ce a devenit aurie, întorci cu grijă omleta ca să nu se rupă şi o mai ţii până se rumeneşte şi pe cealaltă parte. O scoţi din tigaie, torni umplutura şi o îndoi pe jumătate. Serveşti omleta pe pat de salată verde, cu felii de roşie şi ornată cu frunze de pătrunjel.

Sursa foto: incredibleegg.org

Mai multe