Omletă cu spanac

16 mai 2018   Rețete

 Spanacul e vedeta sezonului, aşa că de ce să nu-l incluzi şi în omleta de dimineaţă?

Dificultate: medie

Preparare: 20’

1 omletă

Ai nevoie de:

Pentru omletă:

4 ouă

1 linguriţă de ulei

1 lingură de smântână

50 g brânză de capră

sare

piper

Pentru umplutură:

2-3 mâini de spanac

2 fire de ceapă verde

1-2 căţei de usturoi

ulei, pentru călit

Pentru ornat:

2 linguri caşcaval ras

câteva fire de pătrunjel tocate

1 morcov

Mod de preparare

Tai ceapa şi mărunţeşti usturoiul. Într-o tigaie căleşti ceapa şi când a devenit sticloasă, adaugi usturoiul şi ţii încă un minut, apoi spanacul curăţat, spălat şi scurs şi continui călirea 1-2 minute, apoi o dai deoparte.  

Baţi ouăle cu smântâna, sare şi piper, după gust, adaugi brânza fărâmiţată. Încălzeşti 1 linguriţă de ulei şi torni omleta. Ţii pe focul mediu 3-4 minute, apoi o întorci cu grijă, ca să nu se rupă şi o mai ţii până se rumeneşte şi pe cealaltă parte. O transferi din tigaie pe platoul de servire, adaugi umplutura de spanac, îndoi pe jumătate, apoi o presari cu caşcavalul ras şi ornezi cu pătrunjel verde tocat. Serveşti omleta alături de fâşii de morcov crud.

Mai multe