Omletă cu verdeaţă
Ce poate fi mai bun la micul dejun decât o omletă cu verdeaţă?
Dificultate: medie
Preparare: 20’
1 omletă
Ai nevoie de:
Pentru omletă:
4 ouă
1 lingură de unt
1 lingură de smântână
sare
piper
1 legătură de pătrunjel verde tocat
Pentru umplutură:
200 g ciuperci champignon feliate
1 ceapă, tăiată mărunt
1 căţel de usturoi
1 ardei gras roşu
ulei, pentru călit
50 g caşcaval ras
câteva felii de roşie, pentru servit alături
Mod de preparare
Într-o tigaie încălzeşti ulei şi căleşti ceapa până se înmoaie, adaugi căţelul de usturoi şi mai sotezi încă un minut. Adaugi ciupercile, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi continui să le înăbuşi până scade zeama lăsată de ele. Spre final, pui ardeiul făcut cubuleţe. O dai deoparte şi presari caşcavalul.
Între timp, baţi ouăle cu smântâna, sărezi şi piperezi, după gust şi presari pătrunjelul. Într-o tigaie topeşti untul şi torni compoziţia. Când s-a prăjit, întorci cu grijă pe cealaltă parte şi laşi să se rumenească. Transferi omleta pe un platou, întinzi pe ea umplutura de ciuperci, o îndoi pe jumătate şi o serveşti alături de feliile de roşie, ornate cu frunze de pătrunjel.