Paste cu pui şi sos de smântână pe placul tuturor

10 noiembrie 2017   Rețete

O reţetă de paste cu pui în sos de smântână absolut delicioasă, care va fi pe placul tuturor.

Ai nevoie de

1/2 pachet tagliatelle1 piept de pui100 g porumb fiertulei sarepiper

Pentru sos

200 g smântână

2 linguri ulei

sare

piper

2-3 căţei de usturoi zdrobiţi

1 ceapă mărunţită

2 linguri praz tăiat mărunt

cepşoară, opţional

Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl usuci, îl dai cu sare şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Între timp, prepari tagliatellele conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.

Fierbi pieptul de pui până intră dinţii furculiţei cu uşurinţă în el, apoi îl tai fâşii.

Pentru sos, încingi uleiul, sotezi ceapa, prazul şi usturoiul, amesteci, torni puţină apă şi adaugi pieptul de pui şi smântâna. Omogenizezi şi potriveşti gustul de sare şi piper. Ţii pe foc să se combine aromele şi dai deoparte. După ce s-a răcorit sosul presari  boabele de porumb şi îl serveşti alături de tagliatelle, presărat cu cepşoară tăiată fin, după gust.

Paste în fel şi chip

Pastele sunt un ingredient de bază în bucătărie. Pastele sunt diferite, în funcţie de formă, lungime, culoare, umplutură sau după modul de întrebuinţare. Cele mai cunoscute paste sunt spaghetele, de lungime medie sau lungă, servite de cele mai multe ori cu sosuri pe bază de roşii. Pastele lungi se servesc imediat după ce au fost gătite. Mult mai uşor de mâncat şi potrivite pentru felurile de mâncare cu sosuri mai grele sunt pastele scurte care se găsesc într-o mulţime de forme: scoici, roţi, spirale, fundiţe. Pastele umplute din bucătăria italiană au cucerit o lume întreagă. Acestea sunt ravioli, tortellini, agnolotti, aceştia din urmă fiind colţunaşi pătraţi umpluţi de regulă cu carne, urdă sau cu zarzavaturi. În unele regiuni ale Italiei, în reţeta anumitor tipuri de ravioli intră unt sau untură.

Mai multe