Paste cu peşte

1 67636 original jpg jpeg

Ingrediente: 300 g paste fusilli,1 conservă de ton în ulei,1 lingură ulei de măsline,2 linguri parmezan ras,1 lingură zeamă de lămâie,ketchup picant,2 căţei de usturoi,1 legătură pătrunjel verde,frunze de busuioc verde (sau uscat),sare, piper.

Cum se prepară:

1 Se fierb al dente pastele în apă cu o linguriţă de sare,se scurg şi se călesc uşor cu o lingură de ulei de măsline.

2 Separat,se ame­stecă peştele,scurs de ulei şi mărunţit,cu zeama de lămâie,usturoiul zdrobit,4-5 linguri de ketchup picant,pătrunjel şi busuioc tocate,sare şi piper,după gust.

3 Se toarnă sosul peste paste,se amestecă uşor pentru a nu se zdrobi şi se servesc imediat,presărate cu parmezan ras şi pătrunjel verde tocat.