Piept de raţă umplut, reţeta pas cu pas
Carnea de raţă este gustoasă şi sănătoasă în acelaşi timp. Nutriţioniştii o recomandă fiindcă este uşor de digerat şi bogată în minerale.
Dificultate medie/ Preparare 1 h / 2 porţii
Ai nevoie de
1 piept de raţă
Pentru umplutură
4 felii de pâine
1 ou
2 linguri ulei
sare
piper
200 g castane coapte
1 pahar vin alb
câteva fire de pătrunjel tăiat mărunt
1 legătură ceapă verde
2-3 căţei usturoi
cartofi natur
Pasul 1
Tai pâinea cubuleţe, o aşezi într-o tavă şi o dai 10 minute la cuptorul încins.
Pasul 2
Pentru umplutură, tai ceapa, usturoiul şi castanele şi le căleşti în uleiul încins, până se combină aromele. Le laşi la răcit. Pui într-un bol crutoanele, ingredientele călite, oul şi amesteci. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Pasul 3
Speli pieptul de raţă, îl usuci, apoi îl crestezi, din loc în loc, pe partea cu piele. Îi faci o deschizătură largă la mijloc şi îl umpli. Dai cu sare şi piper şi îl aşezi, pe partea cu piele, într-o tigaie încinsă. Scurgi din grăsimea lăsată şi întorci pe cealaltă parte.
Pasul 4
Aşezi pieptul într-un vas termorezistent, răstorni peste el grăsimea, vinul şi îl dai 20 de minute la cuptorul încins. Dacă e cazul îl stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă. Poţi servi pieptul cu garnitură de cartofi natur, decorată cu pătrunjel.