Pont pentru masa de seară: tocăniță picantă

17 ianuarie 2024   Rețete

Mental, este destul de greu să lăsăm în urmă sărbătorile şi trenează o stare de oboseală tipică lunii ianuarie, când ne lipseşte lumina naturală. Dacă şi prepararea meselor de peste zi este o provocare, îţi dăm o idee: refoloseşte cârnaţii şi friptura, în caz că ai mai păstrat la congelator, şi prepară o tocăniţă picantă delicioasă!

Îţi place să mănânci picant de obicei? Atunci vei adora această tocăniţă picantă. În cazul în care ocoleşti tot ce este picant, poţi elimina chilli dintre ingrediente. Această rețetă nu-ţi va lua mai mult de 30 de minute şi ste foarte ușor de făcut, savuroasă, cu arome incredibile. Poţi adăuga mai multe legume, după preferinţă, pentru a o îmbogăţi.

Nu te feri să foloseşti portocală pentru mâncărurile cu carne de porc! Când se prepară lent carne de porc se poate pune suc de portocale. Majoritatea rețetelor sugerează o proporție generoasă, cât o portocală întreagă la două kilograme de carne de porc. În Cuba și Mexic, în special pentru realizarea renumitului preparat cochinita pibil din Yucatán, portocalele acre sunt alegerea predilectă. Aciditatea acestor fructe frăgezeşte carnea şi-i dă o a aromă unică. Pe lângă frăgezirea cărnii de porc, sucul de portocale servește unui alt scop: caramelizarea. Sosul care se formează are o aromă ușor fructată, iar carnea îmbină texturi moi și crocante.

Ingrediente pentru două porţii

200 g cârnați 

300 g friptură de porc 

100 g fasole, din conservă 

300 ml suc de roșii 

30 ml ulei 

chilli 

sare 

1 portocală, opțional 

pătrunjel 

Vezi și: Tocană picantă cu carne de vită

Mod de preparare

Feliezi cârnații și tai bucăți friptura și le călești cinci minute în uleiul încins. Torni sosul de roșii, în care ai adăugat chili, după gust.

Pui fasolea, amesteci, acoperi și lași să fiarbă, la foc mic, un sfert de oră.

Te-ar mai putea interesa: Ruladă de porc cu praz

Opțional, adaugi portocala descojită și tăiată bucăți, condimentezi cu sare, după gust, și mai ții pe foc alte cinci minute. Servești cu pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock

Mai multe