Tocăniţă cu fasole verde

1 74006 original jpg jpeg

O reţetă uşor de preparat şi cu puţine calorii în acelaşi timp. Află cum se prepară tocana cu fasole verde!

Ai nevoie de

600 g piept de curcan

2 legături praz

2 linguriţe boia dulce

½ linguriţă boia iute

1 kg fasole verde

2 linguri bulion

frunze de dafin

250 ml apă

ulei

sare

Cum se prepară

Speli bine pieptul de curcan,îl usuci şi-l tai în bucăţi potrivite. Încingi uleiul şi sotezi carnea la foc iute. Adaugi prazul rondele şi amesteci frecvent,până când devine cleios. Stingi cu o cană cu apă şi laşi la fiert,înăbuşit. Când s-a pătruns bine carnea,pui boiaua iute,pe cea dulce,fasolea,sarea şi completezi cu apă. După ce fasolea este fiartă,adaugi bulionul şi frunzele de dafin şi mai laşi la fiert 5-10 minute înainte de a stinge focul.