Tocăniţă cu fasole verde
O reţetă uşor de preparat şi cu puţine calorii în acelaşi timp. Află cum se prepară tocana cu fasole verde!
Ai nevoie de
600 g piept de curcan
2 legături praz
2 linguriţe boia dulce
½ linguriţă boia iute
1 kg fasole verde
2 linguri bulion
frunze de dafin
250 ml apă
ulei
sare
Cum se prepară
Speli bine pieptul de curcan,îl usuci şi-l tai în bucăţi potrivite. Încingi uleiul şi sotezi carnea la foc iute. Adaugi prazul rondele şi amesteci frecvent,până când devine cleios. Stingi cu o cană cu apă şi laşi la fiert,înăbuşit. Când s-a pătruns bine carnea,pui boiaua iute,pe cea dulce,fasolea,sarea şi completezi cu apă. După ce fasolea este fiartă,adaugi bulionul şi frunzele de dafin şi mai laşi la fiert 5-10 minute înainte de a stinge focul.