Prăjitură cu cremă de cireşe

24 mai 2018   Rețete

Un desert delicios, prăjitura cu cremă de cireşe este un desert răcoros, uşor de preparat.

Dificultate mediePreparare1 tavă

Ai nevoie de

500 g făină

200 g unt

1 gălbenuş

100 ml smântână

1 praf de sare

ulei, pentru uns

450 ml smântână pentru frişcă

1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru jeleul de cireşe

5 g gelatină granul

3 linguri lapte

400 g cireşe

50 g zahăr

20 g amidon

4 linguri apă

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina cu untul tăiat bucăţi şi lăsat la temperatura camerei. Încorporezi gălbenuşul, smântâna, sarea şi frămânţi energic aluatul. Dacă este lipicios, mai adaugi puţină făină. Îl dai câteva ore la frigider. Împarţi aluatul în două, îl întinzi pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îl aşezi în două tăvi tapetate.

Pui gelatina la hidratat în 3 linguri de lapte. Între timp, fierbi cireşele cu zahărul. Dizolvi amidonul în apă şi îl adaugi peste fructe, după ce acestea încep să îşi lase sucul. Amesteci câteva minute până se îngroaşă, apoi iei de pe foc. După ce s-a răcit, încorporezi gelatina.

Într-o tavă, aşezi prima foaie de foitaj şi întinzi uniform jeleul de cireşe. Mixezi smântâna pentru frişcă împreună cu zahărul vanilat, o adaugi peste jeleu, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie de foitaj.

Mai multe