Prăjitură fărâmicioasă

1 59292 original jpg jpeg

Pentru prăjitură fărâmicioasă ai nevoie de: Pentru aluat: 200 ml lapte, 40 g drojdie proaspătă, 100 g zahăr + 1 linguriţă, 500 g făină + 1 linguriţă,150 g unt, 5 gălbenuşuri, 2 ouă, 50 g smântână grasă, 2 linguri rom, 1/3 linguriţă sare

Pentru umplutură

500 g prunecoaja răzuită de la o lămâie 

Pentru aluatul fărâmicios de deasupra

50 g zahăr

70 g făină

o pişcătură sare

50 g unt

Cum se prepară prăjitura fărâmicioasă

Opreşti o lingură de lapte şi o dai deoparte.Încălzeşti puţin laptele rămas şi dizolvi drojdia în el. Adaugi o linguriţă de zahăr şi una de făină,amesteci,acoperi cu un şervet şi laşi 30 de minute într-un loc cald să crească.

Combini untul cu zahărul într-un blender,apoi adaugi ouăle,unul câte unul,amestecând încontinuu. Laşi deoparte.

Cerni făina într-un vas mare. Adaugi maiaua şi amesteci. Frămânţi cu mâna sau cu un mixer. Adaugi smântâna şi frămânţi. Apoi,în 2-3 reprize,adaugi mixtura de ouă,amestecând în permanenţă cam 20-25 de minute. Aluatul ar trebui să fie,în final,moale şi elastic. Încălzeşti lingura de lapte pe care ai dat-o deoparte mai devreme,adaugi sare şi amesteci.

Încălzeşti romul şi pui ingredientele lichide în aluat. Frămânţi,acoperi cu un prosop şi laşi la crescut cam 50 de minute. Aluatul ar trebui să-şi dubleze volumul.

Speli prunele,elimini sâmburii şi le tai felii. Le amesteci cu coaja de lămâie. Ungi o tavă cu unt,tapetezi cu hârtie de copt şi transferi aluatul folosindu-te chiar şi de o lingură. Deasupra,aşezi feliile de prune. Laşi iar la crescut jumătate de oră.

Încingi cuptorul. Amesteci într-un bol ingredientele uscate pentru aluatul fărâmicios:zahărul,făina,sarea şi untul. Până obţii un aluat care se fărâmiţează. Când a trecut jumătatea de oră,presari pe deasupra din aluatul fărâmicios,bagi la cuptor prăjitura şi o coci jumătate de oră,la flacără medie.

Dacă prăjitura fărâmicioasă începe să devină maronie pe margini,dai focul puţin mai mic. Când e gata,opreşti focul şi laşi prăjitura faramicioasa în cuptor 10-15 minute,apoi scoţi şi laşi să se răcească.

Dificultate mică

Preparare 180’

1 tavă



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg