Prăjitură cu portocale

6 iulie 2018   Rețete

Un desert delicios, pe care îl poţi prepara oriunde şi oricând ai poftă de ceva dulce!!!

Ai nevoie de:

Pentru aluat

4 ouă

125 g zahăr pudră

150 g făină

100 g unt

1 linguriţă esenţă vanilie

1 praf de sare

Pentru cremă:

150 g mascarpone

150 ml smântână pentru frişcă

100 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă vanilie

1 portocală

sucul de la 1 portocală

5 g gelatină

25 g zahăr

Mixezi untul moale cu zahărul până devine cremos. Adaugi ouăle, unul câte unul, şi mixezi bine după fiecare. Apoi torni făina cernută, sarea, esenţa de vanilie şi amesteci. Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor la foc mediu, până trece testul scobitorii. După ce l-ai scos, îl laşi la răcit.

Pentru cremă, freci mascarpone cu jumătate din zahăr. Baţi smântâna cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie, apoi încorporezi brânza mascarpone.

Amesteci sucul de portocală cu zahărul până obţii un sirop.

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o amesteci cu siropul de portocale.

Desfaci portocala şi tai feliile în două, apoi aşezi bucăţi din loc în loc pe toată suprafaţa aluatului copt. Deasupra întinzi crema. Pui jeleul într-un poş şi ornezi prăjitura după imaginaţie.

Mai multe