Reţetă dulceaţă de pere. Listă de ingrediente şi cum se prepară

1 octombrie 2016   Rețete

Reţetă dulceaţa de pere. Toamna asta, profită de recolta bogată de pere şi prepară-ţi o dulceaţă cu care te vei răsfăţa la iarnă, fie că prepari clătite pufoase, fie că o incluzi în reţetele prăjiturilor tale preferate.

Reţetă dulceaţă de pere - Ai nevoie de

1 kg pere

700 g zahăr

1 păstaie vanilie,opţional

1 lămâie  

Reţetă dulceaţă de pere - Preparare

Speli perele,le descojeşti,îndepărtezi cotorul,cutia cu seminţe şi tai cubuleţe fructele. Le stropeşti cu zeamă de lămâie. Aşezi într-un vas un strat de pere,unul de zahăr şi continui până când termini ingredientele.

Laşi vasul peste noapte în frigider,a doua zi îl aşezi pe foc,amestecând constant până când se leagă siropul. Opţional,poţi adăuga şi miezul unei păstăi de vanilie în timpul fierberii. Laşi dulceaţa la răcit şi o pui în borcane,pe care le înfiletezi şi le păstrezi într-un loc răcoros.

Dulceaţă de flori de salcâm

Foto:StockFood

Mai multe