Dulceaţă de flori de salcâm. Aroma şi parfumul primăverii, la borcan

Dulceaţă de flori de salcâm jpeg

Dulceaţa din flori de salcâm este un preparat ce ne aduce aminte de copilărie. Pe lângă aromă, parfum şi gust, unice, această dulceaţă are numeroase beneficii pentru sănătate

Cunoscut sub denumirea ştiinţifică de Robinia pseudoacacia, salcâmul este originar din America de Nord, de unde s-a răspândit în toată Europa şi Asia.

În România, el creşte în zonele de câmpie şi de deal. Florile se recoltează în scopuri medicinale, pe vreme însorită. Se ţin la umbră pentru a se usca în încăperi bine aerisite sau în poduri.

Ele conţin uleiuri esenţiale,vitamine şi săruri minerale. Administrate sub formă de infuzie,ulei esenţial,pulbere sau decoct, florile au proprietăţi antitusive, antiseptice şi antinevralgice. Citeşte mai mult AICI despre proprietatile terapeutice ale florilor de salcâm.

Ingrediente pentru dulceaţa de flori de salcâm

  • 500 g flori de salcâm
  • 1 l apă
  • 800 gr zahăr
  • vanilie
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Florile de salcâm trebuie culese cu o zi înainte de a te apuca să prepare dulceaţa. Astfel, după ce le-ai spălat bine, trebuie să le laşi să scurgă. Apoi pregăteşti un sirop din apă şi zahăr pe care îl fierbi până se leagă. Adaugi florile după care siropul mai trebuie să clocotească timp de 3 minute.

Luăm vasul de pe foc şi îl acoperim cu un tifon. După 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic şi adăugăm zeama de lămâie. Dulceaţa va mai fierbe până când va avea consistenţa gelatinei. Atunci este bine legată şi se păstrează fără probleme. Aşa caldă cum este, aceasta se toarnă în borcane sterilizate.

Sursă: a1.ro / Foto: Weekend Passion