Rulou de curcan umplut cu legume

13 aprilie 2018   Rețete

Pregăteşte-le celor dragi această reţetă. Aroma legumelor, în combinaţie cu carnea uşor crocantă, îi va cuceri.

Dificultate: medie

Preparare: 1h 30'

Porţii: 4-6

Ai nevoie de

500 g piept de curcan

10 felii de bacon

1 ceapă

1 sfert de varză roşie

1 ardei gras roşu

5 ciuperci champignon

cimbru uscat, după gust

pătrunjel, opţional

sare

piper

ulei pentru gătit

Pas 1

Speli carnea, o usuci cu un prosop de hârtie, o tai pe lung, dar nu până la capăt, ci doar cât să obţii o felie. O acoperi cu o folie alimentară şi o baţi uşor cu ciocanul de şniţele. O condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust, apoi aşezi feliile de bacon.

Pas 2

Speli legumele. Scoţi seminţele ardeiului şi înlături cotorul verzei. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Când e translucidă, adaugi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi mai ţii un minut. Urmează ciupercile tăiate felii şi varza făcută fâşii. Asezonezi după gust, cu sare şi piper. Poţi să adaugi pătrunjel.

Pas 3

După ce s-au înmuiat legumele, dai deoparte şi laşi la răcorit, apoi le aşezi cu grijă peste pieptul de curcan şi rulezi. Legi bine, cu sfoară alimentară.

Pas 4

Rumeneşti ruloul pe toate părţile şi îl aşezi într-o tavă potrivită. Peste el, torni tot uleiul în care l-ai prăjit. Îl dai la cuptorul încins în prealabil. Ţii o oră, apoi o scoţi şi, înainte de a o servi, o ţii acoperită 20-30 de minute.

Mai multe