Rulouri cu carne, legume şi sos, reţetă rapidă

31 decembrie 2017   Rețete

Prepară, în 4 paşi, o mâncare extrem de savuroasă – o combinaţie de carne şi legume, cu gust ca la mama acasă.

Dificultate medie / Preparare 1 h/ 4 rulouri

Ai nevoie de

1 piept pui dezosat1 ţelină12 felii bacon1 pungă spanac congelatpiper1-2 linguri uleisare2 căţei usturoiPentru sos100 g unt sos de soia1 căţel usturoi, pisat

Pas 1

Tai pieptul de pui pe jumătate şi îl mai filetezi în două felii. Baţi cu ciocanul de şniţele fiecare bucată de carne. Le dai cu sare şi piper, după gust şi le laşi să se odihnească la rece, 30 de minute.

Pas 2

Tai ţelina, spălată şi curăţată, în bastonaşe. Stropeşti cu ulei ş ţii la cuptor 20 de minute. Păstrezi o parte din ele pentru garnitură. Încingi o lingură de ulei, pui usturoiul mărunţit şi sotezi spanacul până scade zeama. Aşezi peste fiecare bucată de carne 2 felii de bacon, una lângă cealaltă şi încă o felie în prelungirea lor, o lingură de spanac şi ţelinA. Rulezi cu grijă.

Pas 3

Prăjesti rulourile pe ambele părţi, până devin aurii.

Pas 4

Pentru sos, adaugi, în aceeaşi tigaie, untul, usturoiul, câteva capere şi sos de soia, după gust. Amesteci bine până se omogenizează. Serveşti rulourile alături de garnitură de cartofi la cuptor şi fâşii de ţelină, peste care adaugi sosul. Decorezi după imaginaţie.

Mai multe