Shakshuka, un preparat pentru mic dejun, brunch şi prânz

30 ianuarie 2019   Rețete

Shakshuka (ouă în sos de roşii) este o reţetă originară din  Africa de Nord, şi este gătită tradiţional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită şi cu unele feluri de mâncare din Turcia şi sudul Spaniei. 

Această mâncare este ideală pentru mic dejun, brunch sau prânz, nu se prepară deloc dificil şi, mai mult ca sigur, ai toate ingredientele în frigider.

Ingrediente

- şase ouă mari 

- o ceapă galbenă mare, tocată

-doi ardei verzi, tocate

-şase roşii de vită, tocate

-o jumătate de cană de sos de roşii (aproximativ 118 ml)

-doi căţei de usturoi, decojiţi, tocaţi

-o linguriţă de coriandru

-o linguriţă de boia dulce

-o jumătate de linguriţă de chimen măcinat

-sare şi piper

-o linguriţă zahăr

-trei linguri de ulei de măsline

-un sfert de ceaşcă de frunze proaspete de pătrunjel

-un sfert de ceaşcă de frunze proaspete de mentă

Mod de preparare

Foloseşte o oală de înălţime mică sau medie. Încălzeşte uleiul, căleşte ceapa şi adaugă ardeiul verde, usturoiul, condimentele, sarea şi piperul. Lasă pe foc aproximativ cinci minute, până se înmoaie legumele, amestecând frecvent. Adăugă roşiile, sosul de roşii şi zahărul. Lasă din nou pe foc 10 minute, apoi gustă şi condimentează după gust. 

Folosind o lingură de lemn, fă şase adâncituri în amestecul de roşii şi pune câte un ou în fiecare. Redu căldura, acoperă oala şi las-o pe foc până se gătesc complet ouăle. Înainte de servire, presară pătrunjelul proaspăt. Poftă bună!

Sursă: The Mediterranean Dish

Mai multe