Tartă cu ceapă şi roşii, o reţetă simplă şi gustoasă

26 august 2017   Rețete

Nu numai tartele dulci sunt apreciate, ci şi cele sărate, preparate cu legume de sezon. Alege să pregăteşti o reţetă simplă şi uşoară, care îţi va încânta papilele gustative. 

Ai nevoie de:

Pentru aluat1 ou200 g unt rece300 g făinăPentru umplutură4 cepe3-4 roşii 2 linguri ulei2 linguri oţet balsamic sau vin roşuoreganocimbrubusuiocsarepiper

Pasul 1

Într-un vas, mixezi untul cu făina, până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi oul şi mai frămânţi câteva minute, până obţii un aluat uşor de întins. Îl înfăşori în folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute. După ce s-a întărit, îl întinzi şi îl aşezi într-o tavă tapetată, acoperind inclusiv marginile.

Pasul 2

Pentru umplutură, cureţi cepele, le tai solzişori şi le căleşti în ulei, până se înmoaie, apoi presari sare şi piper, după gust. Pui oţetul balsamic sau vinul roşu peste cepe şi ţii pe foc până scade lichidul.

Pasul 3

Dai deoparte şi laşi să se răcească, apoi adaugi cepele peste aluat. Speli roşiile, le tai felii şi le aşezi deasupra.

Pasul 4

Presari oregano, cimbru şi busuioc, după gust şi dai la cuptor până se rumeneşte. O serveşti caldă sau rece.

Mai multe