Peşte pane cu sos tartar
Ingrediente: Pentru paneul de peşte: 500 g file de cod, 2 linguri făină pentru aluat, 2 linguri de făină pentru pudrat peştele, 150 ml bere, 1 ou, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Pentru sosul tartar:3 linguri maioneză light,1 lingură caperemurate,2 castraveciori muraţi,1/2 linguriţă mărar verde tocat,1/2 pătrunjel verde tocat mărunt,1 lingură zeamă de lămâie,sare,piper
Cum se prepară
1. Fileurile de peşte se spală,se taie fâşii şi se zvântă bine cu prosoape absorbante. Se presară cu sare şi se lasă la rece până se prepară aluatul pentru pane.
2. Separat,se amestecă făina,oul,sare şi piper,după gust,se diluează cu bere până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se trec bucăţile de peşte prin făină,apoi prin aluat şi din nou prin făină,după care se prăjesc în ulei bine încins. Pentru a elimina excesul de grăsime,se scot pe prosoape absorbante.
3. Pentru sosul tartar,se amestecă,într‑un castron,maioneza light,caperele şi castraveciorii tăiaţi mărunt,mărarul şi pătrunjelul,zeama de lămâie,sare şi piper,după gust. Se serveşte peştele cu sosul tartar şi cu garnitură de cartofi prăjiţi.