Peşte pane cu sos tartar

1 53424 original jpg jpeg

Ingrediente: Pentru paneul de peşte: 500 g file de cod, 2 linguri făină pentru aluat, 2 linguri de făină pentru pudrat peştele, 150 ml bere, 1 ou, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Pentru sosul tartar:3 linguri maioneză light,1 lingură caperemurate,2 castraveciori muraţi,1/2 linguriţă mărar verde tocat,1/2 pătrunjel verde tocat mărunt,1 lingură zeamă de lămâie,sare,piper

Cum se prepară

1. Fileurile de peşte se spală,se taie fâşii şi se zvântă ­bine cu prosoape absorbante. Se pre­sară cu sare şi se lasă la rece până se prepară aluatul pentru pane.

2. Separat,se amestecă făi­na,oul,sare şi piper,­după gust,se diluează cu bere ­până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se trec bucăţile de peşte prin făi­nă,apoi prin aluat şi din nou prin făină,după care se prăjesc în ulei bine încins. Pen­tru a elimina excesul de grăsime,se scot pe prosoape absorbante.

3. Pentru ­sos­ul tartar,se ames­tecă,într‑un castron,maio­neza light,caperele şi castraveciorii tăiaţi mărunt,mărarul şi pătrunjelul,zeama de lămâie,sare şi piper,după gust. Se serveşte peştele cu sosul tartar şi cu garnitură de cartofi prăjiţi.